Laavuja ja nuotiopaikkoja Virroilla ja lähiympäristössä

Vierailemisen arvoisia paikkoja Virroilla
susi
Posts: 3
Joined: Mon Oct 18, 2010 8:50 am

Laavuja ja nuotiopaikkoja Virroilla ja lähiympäristössä

Post by susi » Mon Oct 18, 2010 9:16 am

Tähän voitaisiin kerätä listaa hyvistä nuotipaikoista ja laavuista luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille!

Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen ainakin:

Löytyn laavu:
Löyttyjärven rannalla sijaitseva Löytyn laavu. Tästä kallion päältä sijaitsevasta laavusta on todella mukava näköala löyttyjärvelle. Järvessä voi piipahtaa uimassakin, tosin ranta ei ole paras mahdollinen uimisen kannalta, sillä vesi on pitkään matalaa ja seassa on kasvillisuutta.

Isokiven laavu:
Nurminiemen tien lähellä metsässä kallion päällä sijaitseva upea laavu. Maisema on todella kaunis ja laavu on omasta mielestäni alueen parhaimmistoa.

Herraskosken laavu:
Herraskosken lähellä sijaitseva laavu ja grillauspaikka. Itselläni ei ole täältä kokemusta, sillä sen ainoan kerran kun suunnistin tänne, siellä oli ihmisiä jo entuudestaan.

Pukkivuoren laavu:
Lähellä sivistystä sijaitseva laavu Pukkivuoren kupeessa. Näköala ei ole kaunein mahdollinen ja järvi puuttuu, mutta nopeaa ja vaivatonta grillaushetkeä kaipaavillle hyvä kohde. Talvella palvelee laskettelijoita.

Äijännevan lintutorni ja laavu:
Lintujen bongauksesta kiinnostuneille oiva retkipaikka. Laavulle/lintutornille kuljetaan pieni reitti metsän poikki pitkospuita pitkin. Laavun lisäksi paikalta löytyy hieno lintutorni ja mm. kota jossa voi valmistaa ruokaa sisällä. Polttopuita on yleensä valmiina kodan vieressä olevassa vajassa, josta niitä voi kantaa laavulle. Pienenä miinuksena voi mainita runsaan itikkamäärän.

Mantilan vanha vesitorni ja laavu:
Junaraiteiden vierellä sijaitseva laavu. Vierestä lötyy järvi ja vanha vesitorni, jota voi käydä ihailemassa.

En ehdi tällä kertaa kirjoittamaan enempää ajanpuutteen vuoksi. Kenties myöhemmin palaan lisäämään tarkempia ajo-ohjeita tai gps-koordinaatteja paikkoihin.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest